вторник, 9 март 2010 г.

Swich off party 2... for the earth!



И вие ли сте от онези хора, които не вярват, че са важна брънка от вселенският замисъл и машината на живота? Спирайте да четете, минете на друг блог и други писания... Защото аз съм от другите - заслепените мечтатели... Аз мога да променя света... сама, когато и както реша! Не вярвате?! Ето тук идва Мадона, за да ви го каже вместо мен - You'll see! :) Усмихвам се заради вашето безверие и моят неопрадван за сега ентусиазъм... Приятно е да си от мечтателите, а не от обезверените... Свободно е някак!

По-хубавото усещане, обаче, е да си един от много! Ние сме група! :) Доста е готино да си част от едно, може би заблудено, но позитивно и амбицирано стадо... Каква сила има само една група от всемогъщи единаци... Та ние сме почти титани... А сме го решили и сме завъртяли планетата на обратно! :) Обаче, понеже не сме чак такива грандомани обичаме по човешки, да помагаме на земята и околните, да оцеляват по малко... И тази година, като предната, когато открихме за съществуването на подобна инициатива, ще се сдружим в оречен час, на оречено място, на 27 март, за да дръпнем шалтера за 60 минути, в името добруването на нашата най-майка - Земята. 

За нашата географска ширина акцията е нещо ново, за останалият свят - нещо старо, но все иде реч за нещо синьо и взето на заем. Защото, нали не забравяте, че всеки ден на тази прекрасна синя планета е дар, за който не сме направили кой знае какво... И именно заради това, не трябва да приемаме благодатното си съществуване тук за даденост... Утре може да се удавим в боклука, който произвеждаме с тонове в секунда, да се удушим във вредни газове или да се изпечем под силата на нахлуващото през нашата озонова дупка, слънце... Още утре може да спрем да бъдем, ако още днес не се вземем в ръце. Умните глави са изчислили, че едно добро начало, е колкото се може повече хора, домакинства, страни, да спрат консумацията на ток, до колкото им е по силите, само в един час, в един ден на годината. Никак не звучи трудно, нали...

Скептиците, ще кажат, че това е поредната пропаганда прикриваща корпоративен интерес, че държавният генератор на ток ще се напрегне прекомерно, за да стартира масово подаването на електроенергия, след като е спрял и видиш ли ще останем инцидентно без ток, за дълго... Други няма да преживеят да изпуснат мача или любимият турски сериал, заради далечната кауза. Е, ние сме от малцинството лунатици. От малките мухи, които смятат, че може с пърхане да правят вятър, от пеперудите в единия край на планетата, които с крилата си, предизвикват тайфун на другия й край... И ние ще бъдем в точният час, на точното място, за да си спрем телевизора, пералнята, радиото и лампата, за едни новини, плюс спортна емисия, плюс времето и рекламите - време... Има толкова забавни и свежи неща, който можем да правим в този час, без да потребяваме ток... Толкова много можем да си кажем, нарисуваме, изпеем... А има и свещи, хора... Дори може да си докарате романтика... :)

Swich off party 2 ще бъде факт на 27 март, тази година. По света ще има много подобни, по-масови или изолирани акции... В София и България има и други заблудени души, които ще се включат. Очарователно ще е ако и някои от институциите ни дадат добър пример в това начинание... Не разчитам на тях, нито на вас, че ще се включите, разчитам само на себе си и останалите ентусиасти... Разчитам, че ще дарим глътка въздух на изтормозената ни планета, че ще дадем пример на останалите хора, че ще се забавляваме... Можем си го! Каузата си заслужава, пък и е поредният повод за party, ако щете... И ще го бъде! За Земята, в деня на Земята, в часа на Земята...

Be there! Какво можеш да загубиш, в крайна сметка и какво толкова важно имаш да правиш?! Нещо за себе си? Е, какво по-съществено и добро от това... Все пак ти се живее, нали.. Тук, на Земята... CAPISH? 

3 коментара: