вторник, 28 декември 2010 г.

It's time!!! Take a look at the wishlist...

4 days to go... И после - годината свършва... Преборихме, прегазихме, преджапахме, надбягахме и изпихме и 2010-та. :) Щем, не щем - идва ново начало и 365-те дни усилия, радости и мигове се превръщат в минало. В това някои виждат хубаво, други - лошо, а аз - повод да погледна към миналогодишния wishlist, за да видя черно на бяло какво свърших за дванайсет месеца... Къде бях и на къде отивам... За "с кого", ще мислим по-нататък ;)

В началото на 2010-та, или по-точно в края на 2009-та съм си отбелязала като свръх важни цели - шест неща... Сега ми се виждат доста, но нали съм си теле... Искам всичко и го искам по много, веднага... Е, естествено не съм преизпълнила петилетката :D, но определено си давам сметка, че е имало полза от това списъче и голяма част от целите са изпълнени! Yes! Доволна съм, тогава!

В прочем, за да съм честна... Пълният си вид, списъка доби след финален душевен катарзис в последните часове на 2009-та... Май и така е най-добре и истинско, най-искрено. Така  или иначе и сега заформям новия по-рано, но с опцията да се допълва, орязва и видоизменя в оставщите четири дни до края на тази меко казано шантава година. Сега е време за анализи, поуки, поглед на зад и крачака на пред. Миналото си остава зад чертата, за да не го влачим като товар или ненужна съвест в следващата година...

За да сме обективни и успешни обаче, наистина мисля, че имаме нужда от подобен род списъци. Дават усещането за начало и край, за ефективност, задължават, подтикват, изискват действеност, довеждат ни от точка А до точка Б. А никак не е лошо човек да има посока и да може да измери пътя си. За ползите от самоанализът, смисъът да изпълняваш поетият ангажимент и отговорността, даже няма и да пиша...

Ще подчертая също, че през годината поизмених начина на оценяване на въпросния списък. Някой задачи въобще не са отбелязани като изпълнени, а други са изпълнени повече от веднъж. С времето идва и системата, тази която точно ще ти напомня и обяснява, какви аджеба ги свърши. Е, ето и малко статистика - аз не съм успяла да сбъдна или сторя две от желанията - четвъртото и шестото. Сега ги оценявам като доста материални и едновременно с това - трудни за сбъдване, така че - здраве да е! Останалите, обаче съм успяла да реализирам, някой даже и двойно. Какво по-хубвао от това, а?

И за да не съм голословна ще открехна вратичката - да имам работа, да успешно се справям с ученето, да харесвам се, да имам поне един нов демидж по тялото - а именно пиърсинг, и да... ненаписаното желание за любов или връзка не е част от потребностите ми към днешна дата. Всичко е по план, точно както ми харесва. Почти максимумът е постигнат, а вредните идеи, хора и моменти са сведени до минимум и/или отстранени. Така 2011-та се очертава да започне повече от „на чисто”... А какво, ако не това е предпоставка за сбъдване на още желания и мечти :) 

За загубите... :( За да сме честни към отиващото си време... Не всичко беше цветя и рози тази година. Много хора си отидоха - нелепо, изведнъж, безпричинно и болезнено. Много млади хора, много приятели, всичките - преди времето си... Тези загуби прерязаха като с нож годината и оставиха дълбока бразда от празност... Ако знаех щях да си пожелая това, която ще е на първо място за 2011-та и всяка следваща година - здраве и живот за всички "мои хора"... ;( Но човек не си представя, че ще преживее това... Загубих, макар и в по-лек смисъл близостта на важни за мен човечета, но да са живи и здрави модерните технологии, които ни позволяват да си пишем, да се чуваме и дори виждаме по някога :) За финал - загубих доброволно много товар - от емоции, ситуации и хора, които тежаха на душата ми като котви и ме спираха в това да бъда себе си и да следвам мечтите си. Всяка наздравица без тях ми напомня колко добро решение взех да продължа сама...

Но да се върнем на wishlist- а... Ето, че е време за негоооо! Нямам представа на колко желания или цели имам право... Нямам идея на какъв език може да се напише, но аз ще използвам всички които знам, да е сигурно че посланието ще стигне там където трябва... Хубаво ще премисля кое на кое място да е... Приоритетите са важно нещо! И накрая - когато пиша на белият лист ще мисля позитивно, за мен, за вас, за нас, за света... Ще мечтая и ще почовъркам мозъка си, за да знае вселената, че аз наистина искам, мога и ще бъда там, на където тръгвам сега! Среща - на другия край - дни преди 2012, когато най-безрасъдно ще си пожелая много неща за годината в която Инките погрешно си мислят, че ще свърши света... Как ще стане беее... Та аз имам да мечтая и сбъдвам още толкова много... :) 

So be positive and take a look at the wishlist! J